Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2006

Φάσκελα, φάσκελα, φάσκελα παντού!

(Ο τίτλος της καταχώρησης, σε ρυθμό Πανούση - "Κάγκελα παντού")

Τα γεγονότα της 17 Νοέμβρη (για προχθές λεώ, όχι για... τότε!) δεν τα έμαθα την ίδια στιγμή... Μόλις χθες, διάβασα από το μπλογκ του Γιώργου, την σχετική καταχώρηση. Χθες, επίσης, είδα και ένα μικρό απόσπασμα των δηλώσεων του Σταύρου Μπαλάσκα στον Θέμο. Και σήμερα, έμαθα ότι:


...συγγνώμη ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών για τις προκλητικές δηλώσεις του συνδικαλιστή Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος έβγαλε τρελούς τους πάντες, υποστηρίζοντας ότι ο φοιτητής επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών.
(από αυτήν την σελίδα του Pathfinder)

Από αυτήν την σελίδα (πάλι Pathfinder), διαβάζουμε επίσης ότι:

Απατώντας σε ερώτηση [...] σχετική με τον ξυλοδαρμό φοιτητή στη Θεσσαλονίκη. Ευάγγελος Αντώναρος σημείωσε ότι: "Οι κυρώσεις δεν επιβάλλονται με αυτοματισμό, αλλά μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διενεργείται".

Ρε γαμώτο! Γιατί έχω την εντύπωση πως, όταν αρχίζουν οι ΕΔΕ ή όπως αλλιώς διάολο τις λένε, όλοι βγαίνουν λάδι; Γιατί έχω την εντύπωση πως και πάλι, κάτι τέτοιο θα συμβεί; Γιατί δεν ξηλώνεται απλά αυτός ο περίεργος που είδα χθες να φωνάζει σε τηλεοπτικό παράθυρο (αυτός ο Μπαλάσκας...), για τις δηλώσεις του; Γιατί δεν παραιτήται κανένας, ποτέ; Να θυμίσω, μήπως, έναν τύπο ονόματι Παπουτσή, ουσιαστικά υπεύθυνο για την τραγωδία του Σάμαινα πριν τόσα χρόνια; Τότε ο Παπουτσής, ήταν υπουργός Ναυτιλίας! Δεν θυμάμαι αν παραιτήθηκε ή όχι... Αυτό που θυμάμαι, είναι ότι κάποια χρόνια μετά, αυτός ο ίδος ο..., ο..., ο..., τέλος πάντω, ο Παπουτσής ζήτησε ψήφο για την Δημαρχία της Αθήνας! Και κανένας δεν βγήκε να αρχίζει να φασκελώνει δεξιά και αριστερά όλους αυτούς του κάφρους που νομίζουν ότι δεν έχουμε μνήμη... Αυτός ο ίδιος υπουργός Δημόσια Τάξης, που θέλει, λέει, να επιβληθούν κυρώσεις αν προκύψει ευθύνη αστυνομικών, μίλαγε πριν λίγο καιρό για "Γαλάζια παιδιά"; Δεν νομίζω να εννοούσε τα Στρουμφάκια... Απ' ότι το κόβω, το πιο πιθανό, είναι να επιβληθούν κυρώσεις στην... γλάστρα!

Γιατί, δεν τα θυμόμαστε όλα αυτά; Γιατί οι μόνες διαδηλώσεις που βλέπω είναι οι δάσκαλοι που θέλουν αύξηση γύρω στο 45% στο μισθό τους, και οι αστυνομικοί που ζητούν... whatever; Δεν θα ασχοληθώ εδώ με το οξύμωρο του να διαδηλώνουν οι αστυνομικοί, και να τους "περιφρουρούν" αστυνομικοί... Αυτοί που είναι με στολή, και προστατεύουν τους υπόλοιπους από τους διαδηλωτές, τι είναι; Άλλοι αστυνομικοί;

;

;

Εγώ, για να πάρω αύξηση από τα 40 στα 42€ τη μέρα, πέρασαν 2 χρόνια... Γιατί δεν διαδηλώνουμε και εμείς οι υπόλοιποι, για τα καθημερινά αίσχη; Τόσο βόλεμα, πια; Μόνο εγώ, νοιώθω έτσι; Μήπως το πρόβλημα το έχω εγώ; Μήπως είμαι ανώμαλος που ενοχλούμαι; Μήπως θέλω γιατρό; Τι γίνεται; Ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: